2013 m. rugsėjo 10 d., antradienis

Apie tai kaip Apiezuvis.lt redakcija lankėsi rekonstruotame Bernardinų sode!

Sveiki, mieli apiezuvis.lt portalo skaitytojai, Apiezuvis.lt citylife nesnaudžia, rugsėjo 8 d. apsilankėme, po metus trukusios rekonstrukcijos atidarytame Bernardinų sode, dar žinomame kaip Jaunimo arba sereikškių parkas. Nuo XV amžiaus pabaigos iki Antrojo pasaulinio karo parkas buvo vadinamas Bernardinų sodu, vėliau - Sereikiškių parku.  Bernardinų sode per rekonstrukciją archeologų rasti XVI-XVII amžiaus statiniai atskleidžia, kad Vilnius tuo metu buvo didesnis nei manyta iki šiol. Rastieji pastatymai konservuoti ir užkasti.

Parkas rekonstruotas pagal XIX a. architektų ir botanikų sumanymą. Parke po rekonstrukcijos įveista apie 130 naujų medžių, 6 tūkstančiai įvairių krūmų ir apie 40 tūkst. Daugiamečių gėlių, tai bent skaičiai! Vaizdai taip pat džiugino akį, žmonių gausa, nauji suoliukai, gera nuotaika – visa tai rekonstruotame Bernardinų sode. Sodas suskirstytas į 5 grupes : parko želdinai, botanikos sodo želdiniai, alpinariumo ir tvenkinio želdiniai, vienuolyno bei rožyno želdiniai.Tad pasižiūrėti į ką tikrai bus, o kur dar dailių žmonių gausa.

Prie sodo prisidėjo ir apiezuvis.lt redakcija, kviečiame paganyti akis ir pasižiūrėti, mūsų, užfiksuotų nuotraukų, tačiau, siūlome patiems aplankyti sodą, nes geriau gyvai pamatyti, nei kartą kitą perskaityti.







                                     Sodas veiks nuo 7 iki 22 valandos.

Taip pat aplankykite geriausią tinklapį apie žuvis Lietuvoje - http://apiezuvis.lt






                                                     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą